logo

ΑΡΧΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Στη Στέγη γίνονται δεκτοί αποκλειστικά κατάκοιτοι γέροντες και γερόντισσες άνω των 65 ετών, ανεξαρτήτως οικονομικής κατάστασης, εθνικότητος, θρησκευτικών - πολιτικών πεποιθήσεων, φυλετικών, ιδεολογικών και άλλων προτιμήσεων. Αυτονόητος όμως είναι και ο σεβασμός των Νόμων του Κράτους, του Κανονισμού Λειτουργίας, αλλά και των προτιμήσεων των λοιπών νοσηλευομένων, των συγγενών τους και των εργαζομένων στη Στέγη.

Σκοπός της Στέγης είναι ο συνδυασμός της προσφοράς αγάπης με την παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών για την κάλυψη των αναγκών των ανθρώπων που φιλοξενούνται σε αυτήν. Για το σκοπό αυτό, το άρτια εκπαιδευμένο και πεπειραμένο προσωπικό της Στέγης λειτουργεί με ιδεολογία τις εντολές του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού: Οτι δηλαδή ο κάθε άνθρωπος αποτελεί εικόνα του Θεού, οτι οφείλουμε να αγαπούμε και να σεβόμαστε τον κάθε άνθρωπο, οτι είναι έμφυτη ανάγκη μας να παρέχουμε βοήθεια προς το συνάνθρωπο και να γίνουμε στήριγμα του ανθρώπου που πάσχει, που υποφέρει, που ασθενεί.

Με λίγα λόγια στη Στέγη μας έχουμε ως αρχή, οτι στο πρόσωπο του κάθε γέροντα και της κάθε γερόντισσας διακονούμε το γονιό μας, όπως ακριβώς θέλουμε να μας διακονήσει κάποιος κι εμάς μετά από μερικά χρόνια, αν βρεθούμε σε αυτή την κατάσταση.

01


Δημιουργία ιστοτόπου ΑΔΑΜ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ