logo
06

Σε κάθε μία από τις δύο Μονάδες της Στέγης Κατακοίτων Γερόντων, διακονεί με αγάπη για τον πάσχοντα συνάνθρωπο εκλεκτό ανθρώπινο δυναμικό, το οποίο διακρίνεται για την κατάρτιση και την εμπειρία (όπως ορίζει η υφή της δομής), την ευγένεια και το σεβασμό (όπως ορίζει το χριστιανικό ήθος).

Οι δύο μονάδες διευθύνονται από τον επιτετραμμένο Κληρικό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ο οποίος έχει τη γενική εποπτεία λειτουργίας.

Η Ιατρική ευθύνη για κάθε Μονάδα έχει ανατεθεί σε Ιατρό ειδικότητας γενικού Παθολόγου με εμπειρία και ειδίκευση στην Ιατρική φροντίδα και τις γεροντικές παθήσεις. Ο Ιατρός κάθε Μονάδας επισκέπτεται καθημερινά και για ένα δίωρο όλους τους τροφίμους της Μονάδας του και δίνει τις καθημερινές νοσηλευτικές οδηγίες για κάθε τρόφιμο. Εκτάκτως σε περίπτωση συμπτωμάτων τροφίμου τον επισκέπτεται εκ νέου, εξετάζει και δίνει οδηγία ανάλογα με την κατάσταση, είτε να μεταφερθεί σε νοσοκομείο της επιλογής των συγγενών του τροφίμου, είτε να κληθεί κατόπιν συνεννόησης με τους συγγενείς του τροφίμου ιατρός της ειδικότητας που συνιστά ο παθολόγος ιατρός της Μονάδας.

Η Νοσηλευτική ευθύνη για κάθε Μονάδα έχει ανατεθεί σε πτυχιούχο Νοσηλεύτρια (Προϊσταμένη) με μεγάλη εμπειρία στη γενική Νοσηλεία, αλλά και ειδικότερα στη νοσηλευτική φροντίδα γερόντων και δη κατακοίτων. Έχει τη γενική εποπτεία της νοσηλείας και βρίσκεται σε άμεση επαφή με τον Ιατρό καθ όλο το 24ωρο, καθώς και τους πτυχιούχους νοσηλευτές, οι οποίοι έχουν την επι μέρους νοσηλευτική ευθύνη σε κάθε 8ωρη βάρδια του 24ώρου.

Η Νοσηλευτική φροντίδα συμπληρώνεται απο έμπειρους φροντιστές - πρακτικούς νοσοκόμους που συνδράμουν το έργο των πτυχιούχων νοσηλευτών σε κάθε 8ωρη βάρδια του 24ώρου.

Το προσωπικό καθαριότητας ιματισμού έχει την ευθύνη της πλύσης και απολύμανσης του ιματισμού και το προσωπικό γενικής καθαριότητας έχει την ευθύνη για τον καθαρισμό και απολύμανση των χώρων της Μονάδας καθ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Ο πτυχιούχος Μάγειρας έχει την ευθύνη παρασκευής των γευμάτων (σύμφωνα με το καταρτισμένο από ιατρό παθολόγο – διατροφολόγο – διαβητολόγο πρόγραμμα διατροφής - μενού) για τους τροφίμους των δύο Μονάδων. Οι τραπεζοκόμοι φροντίζουν για την παραλαβή από την κουζίνα της Στέγης, το σερβίρισμα και τη διανομή των γευμάτων στην ιδανική θερμοκρασία, σε κάθε τρόφιμο.

Οι Γραμματείς έχουν την ευθύνη ενημέρωσης των ενδιαφερομένων προς εισαγωγήν καθώς και της επικοινωνίας και εξυπηρέτησης των τροφίμων, καθώς και τη γραμματειακή υποστήριξη του Ιδρύματος.

Ο Λογιστής φέρει την ευθύνη τήρησης των λογιστικών και λοιπών βιβλίων του Ιδρύματος, καθώς και των διαδικασιών με τους εμπλεκόμενους φορείς.

 

ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ «ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΕΙΟ» ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΔΕΚΤΑ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΚΑΘ ΟΛΗ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ, ΚΑΤΑ ΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΜΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ, ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΕΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ.



Δημιουργία ιστοτόπου ΑΔΑΜ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ